יום שבת, 17 במרץ 2012

לחם ללא לישה מקמח כוסמין

יש מתכון שמסתובב ברשת ללחם ללא לישה, ההכנה מאוד מהירה ולא מצריכה מיקסר, התוצאה מצוינת, מתקבל לחם מאוד אורירי ורך. אני שיניתי את המתכון  ללחם מ 100% קמח כוסמין מלא אורגני.

הלחם יוצא הרבה יותר מוצלח ואורירי בעונת החורף לעומת הקיץ, משהו שקשור לטמפרטורה והלחות שבאויר.

בעבר אפיתי את הלחם הזה בערך פעם בשבוע, לאחרונה נראה לי שקרה משהו לתנור שלי אז מזמן לא אפיתי, כאן אני מביאה תמונות מלפני 3 שנים.

להלן מה שאני עושה:
 
מתכון ללחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא אורגני
חומרים
630 גרם קמח כוסמין (מקביל לארבע וחצי כוסות קמח לבן)
1/2 כפית שמרים יבשים (זה טיפה יותר ממה שצריך, אבל יוצא טוב)
2 ורבע כוסות מים
1 כפית מלח (אמור להיות כפית וחצי, אבל בשבילי מספיק כפית אחת)

הכנה
בערב מאוחר אני מערבבת את כל החומרים בקערה בעזרת כף ליצירת בצק דביק, ומכסה בנילון נצמד.
משאירה בטמפ' החדר עד למחרת (אמור להיות 12 שעות)
בבוקר מעבירה לתבנית טפלון מוארכת בעזרת מרית סיליקון רטובה, כדי למנוע הידבקות הבצק למרית. אפשר לרפד את התבנית בניר אפיה, או לקמח אותה קלות, כי אחרת ללחם יש נטיה להידבק.
משאירה לתפיחה בתבנית עוד כשעה וחצי
אופה בתנור מחומם מראש, כ 10 דקות 220 מעלות, אח"כ 180-200 עוד כ חצי שעה. בשלב האחרון אני מוציאה את הלחם מהתבנית ובודקת אם הוא שחום מספיק, אם לא אני מחזירה את הכיכר לתנור בלי התבנית לעוד השחמה קלה.

הערות
מכיוון שאני אופה את הלחם הזה כבר כשנה, עברתי מחזור שנתי של כל העונות וסקלה גדולה של מזגי אויר שונים.
שמתי לב שהלחם יוצא יותר אורירי, עם חורים יותר יפים, בתקופה הזו של השנה כאשר מזג האויר קריר מאוד בלילה. כנראה, שבקיץ, התפיחה הארוכה בחום, היא קצת ארוכה מדי בשבילו.
אני מקווה שהקיץ לא יגיע מהר מדי ושיהיו עוד הרבה לחמים מוצלחים.


 ובתמונות:


העיסה בקערה


אחרי תפיחה של כ 8 עד 12 שעות

העברת העיסה מהקערה לתבנית אפיה

העיסה בתבנית האפיה

אחרי תפיחה של כשעה וחצי בתבנית האפיה

אפוי

אפוי מקרוב

ופרוס, בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה