יום שני, 17 במרץ 2014

אזני המן מקמח כוסמין


חומרים 
בצק
300 גרם קמח כוסמין מלא אורגני
4 כפות סוכר קנים אורגני
קורט מלח
200 גרם חמאה
1 ביצה
כ 2 כפות נוזל: יוגורט/מיץ/וכו'

מילוי פרג
1 כוס נוזל (אני שמתי חצי כוס חלב סויה וחצי כוס מים)
1/2 כוס סוכר קנים אורגני
חצי מקל וניל
250 גרם פרג טחון טרי
גרידת לימון מלימון אחד
2 כפות ממרח שקדים או שקדים טחונים

אופן הכנת הבצק
בקערת המיקסר עם וו גיטרה, שמים את הקמח, סוכר הקנים והמלח. מערבלים כמה שניות לאיחוד. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבלים.
מוסיפים את 2 כפות (או כמה שצריך) הנוזל,  (אני שמתי יוגורט), ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד, מיד כשהבצק מתאחד, להפסיק לערבב. אפשר לקרר את הבצק כשעתיים, אני לא קיררתי.

אופן הכנת המילוי
מחממים בסיר, נוזל, סוכר וחצי מקל וניל עד שהסוכר נמס, מוציאים החוצה את מקל הווניל. מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שאחיד. מבשלים על אש קטנה בעדינות עד שמסמיך, כ 3-5 דקות. מוסיפים את גרידת הלימון ואת ממרח השקדים ומכרבבים היטב עד שאחיד.
מקררים לפחות שעתיים במקרר עד שהתערובת קצת מתקשה ואפשר ליצור ממנה כדורים.

הכנת האוזניים
מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עיגולים בעזרת כוס, שמים במרכז כל עיגול כדור של מלית פרג, סוגרים למשולש. אופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש, למשך כעשרים דקות.





בתבנית לפני האפיה

בתבנית אחרי האפיה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה